112

Ongelukken op Mathenesserlaan in Rotterdam schering en inslag

Op de Mathenesserlaan in Rotterdam is zaterdagochtend een fietsster van 32 jaar zwaargewond geraakt toen ze geschept werd door een automobilist. De dader reed door. Omwonenden kijken niet op van het ongeluk, het is volgens hen schering en inslag op die weg.

Onlangs werd er op dezelfde weg een jongetje geschept, vertelt één van hen. “Dit is het zoveelste ongeluk hier in de buurt, dit is wel een gevaarlijk punt”, weet een ander.

De weg wordt door hen “een racebaan” genoemd. “Er zijn lieden die denken dat een weg in de stad bedoeld is om heel hard te racen en dat hoor je, je hoort klappen van uitlaten, mensen rijden gewoon heel hard”, vertelt nog een omwonende.

Lees ook: Automobilist rijdt door na heftig ongeluk met fietser in Rotterdam

Dat de automobilist na het ongeluk doorreed, daar heeft niemand een goed woord voor over. “Daar zakt mijn broek vanaf. Dat is gewoon laf. Ik kan er niet meer over zeggen.”

Na een tip vond de politie zaterdagmiddag in de Veelzigtstraat wel de kleine grijze auto die vermoedelijk bij het ongeval betrokken was, maar de bestuurder is nog niet gevonden.