112

Man rijdt bijzondere oldtimer uit 1968 in de prak bij Paleis Soestdijk

Het doet autoliefhebbers pijn aan de ogen: een klassieker van het merk RAM, model 427 SC AUTO, ligt opengereten op het wegdek van de Biltseweg in het Utrechtse Baarn, om de hoek bij Paleis Soestdijk. De oldtimer is in de prak gereden door een man uit Soest.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag rond middernacht op de kruising met de Amsterdamsestraatweg. De bestuurder van oldtimer gaf na de crash aan dat hij bij het stoplicht (te) veel gas had gegeven met zijn achtcilindermotor.

Lees ook: Dave Roelvink crasht peperdure Lamborghini van vriend

Zwaar beschadigd

Zo’n 250 meter verderop verloor hij de macht over het stuur en botste op een lantaarnpaal. De man kwam zelf met de schrik vrij. Zowel de oldtimer als de lantaarnpaal raakten zwaar beschadigd. De brokstukken van de auto lagen wijd verspreid op het wegdek en in de berm.

Lees ook: Toeristen rijden Maserati van meer dan een ton klem op strand van Noordwijk

De blauwe tweedeurs cabriolet stamt volgens de RDW-gegevens uit 1968 en is sinds 2008 in het bezit van de huidige eigenaar. Vergelijkbare oldtimers worden voor tienduizenden euro’s te koop aangeboden.

De flink beschadigde auto werd door een berger afgevoerd. Het is niet bekend of de wagen nog te redden valt en ooit weer de weg op kan.

Beeld: Caspar Huurdeman