Ondernemers uit Nieuw Milligen blij met komst mariniers: 'Het zal de omgeving veel goed doen'

Het hoge woord is eruit: de veelbesproken marinierskazerne verhuist niet naar Vlissingen, maar naar Nieuw Milligen. De lokale ondernemers zijn alvast blij met de komst van de mariniers.

Cor Schreuder van de plaatselijke bakkerij ziet het helemaal zitten. De bakkerij bevindt zich op ongeveer een kilometer van de kazerne, de militairen weten hun weg wel te vinden naar de bakker voor een belegd broodje voor de lunch. “Ik heb vroeger regelmatig bezorgd op het kazerneterrein. Toch 2 à 3 keer per week. Het is nu wat minder, maar ik hoop dat er met de komst van de kazerne weer meer klandizie komt.”

Lees ook: Marinierskazerne definitief niet naar Vlissingen, Zeeuwen willen compensatie

Ook de ondernemersvereniging Uddel Onderneemt is blij met de komst van de kazerne. “Het is heel goed nieuws. Het zal de omgeving veel goed doen”, aldus voorzitter Egbert Jan van Bel. “Al die mensen moeten hier natuurlijk ook hun boodschappen doen.”

‘Compensatie voor zomer regelen’

Staatssecretaris Visser heeft nu dus ook eindelijk zelf toegegeven dat de verhuizing van de kazerne naar Vlissingen van de baan is. Ze zegt dat ze gaat werken aan een plan om Zeeland te compenseren voor de gemaakte kosten. Voor de zomer wil ze daar duidelijkheid over bieden.

De staatssecretaris zei eerder dat ze tot eind maart nodig had om tot een besluit te komen, maar na alle ophef van de afgelopen weken valt die beslissing nu dus al eerder.