112

Tattookiller' Cor P. knipt enkelband door en vlucht na eis levenslang

Het Openbaar Ministerie wil dat drie verdachte ‘tattookillers’ die nu op vrije voeten zijn, onmiddellijk worden vastgezet. Een van hen, de 38-jarige Cor P., is spoorloos. Hij was vrijgelaten uit voorarrest maar heeft afgelopen week zijn enkelband doorgeknipt.

Dat heeft de officier van justitie bekendgemaakt bij de rechtbank in Rotterdam. Een van de drie is aanwezig op de zitting. De vierde verdachte Evert S. (39) is er ook. Hij zit vast vanwege een ander misdrijf.

Levenslang

Vorig voorjaar had het OM levenslang geëist tegen alle vier. Ze worden beschuldigd van de liquidatie van Onno Kuut in 2009. Het viertal zou Kuut (30) hebben gemarteld en met een mes hebben omgebracht. Daarna zouden ze zijn lijk in de duinen van Hoek van Holland hebben begraven. Kuut behoorde ook tot de ‘tattookillers’.

In mei zou de rechtbank uitspraak doen maar dat werd opgeschort, omdat vijf getuigen nader werden verhoord. Het OM handhaaft de strafeis, bleek donderdag. Volgens de aanklagers hebben de nieuwe verklaringen niets veranderd aan hun overtuiging dat de vier schuldig zijn. Hun rollen zijn inwisselbaar, omdat het om een nauwe samenwerking ging, vindt het OM. Daarom vragen ze voor alle vier om dezelfde straf.

De verdachten hebben nooit opening van zaken gegeven. Hun advocaten vroegen donderdag opnieuw om vrijspraak, omdat er volgens hun geen bewijs is.

De Paling

Cor P. wordt ‘De Paling’ genoemd omdat hij meerdere keren uit handen van politie en justitie is gebleven. Bij een geplande arrestatie wist hij via een toiletraampje aan het arrestatieteam te ontkomen. Ook sprong hij een keer tijdens zijn vervoer naar de rechtbank uit de arrestantenbus.

Een andere keer wist P. uit handen van de politie te blijven door in het water te springen toen de politie hem op de hielen zat.

Moordcommando

De tattookillers zouden een professioneel opererend moordcommando zijn geweest. De groep dankt zijn sinistere naam aan de Chinese karakters die de leden op hun rug hebben laten tatoeëren en ‘wees daadkrachtig’ betekenen.