Politiek

Noordwijkse burgemeester waarschuwt dagjesmensen om weg te blijven: 'Kom niet!'

De burgemeester van Noordwijk roept mensen vanwege het coronavirus op om deze zondag en op andere mooie dagen niet naar de kust bij de badplaats te komen.

Volgens burgemeester Wendy Verkleij liepen de boulevard en het strand zaterdag vol met recreanten. De meesten hielden zich niet aan de richtlijn om 1.5 meter afstand van elkaar te houden.

‘Weinig mensen voelen zich verplicht’

Verkleij en haar gemeente zijn verbaasd dat bezoekers zich “zo weinig verplicht voelen om ook mee te helpen en om naar de voorgeschreven maatregelen te doen en te laten”, stelt zij in een verklaring. “In het belang van iedereen vraag ik dan ook: kom niet naar de kust van Noordwijk. Deze zondag niet. Maar ook al die andere mooie lentedagen niet die er nog gaan komen, zolang corona bestreden moet worden.”

Zaterdag riepen ook de burgemeesters van Zandvoort en Bloemendaal dagjesmensen op om niet naar hun stranden te komen vanwege het coronavirus.

Eerdere waarschuwingen

Volgens de burgervaders David Moolenburgh (Zandvoort) en Elbert Roest (Bloemendaal) liepen ondanks eerdere waarschuwingen, borden en oproepen de stranden van beide gemeenten vol met recreanten. “Met deze aantallen recreanten op het strand creëren we risicovolle situaties en dat moet niemand willen”, zei burgemeester Moolenburgh.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in ons liveblog.