112

Politie houdt nog meer 'coronagroepen' aan vanwege samenscholing

De politie heeft sinds zaterdagavond op nog meer plekken ingegrepen omdat ‘coronagroepen’ zich niet aan het samenscholingsverbod hielden. In Middelburg en Zevenbergschen Hoek kwamen mensen gewoon bij elkaar.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Rond 19.00 uur stuurde de politie in het Brabantse Zevenbergschen Hoek een groep van dertig mensen weg die naar een crossterrein in de buurt van treinstation Lage Zwaluwe waren gekomen. De overtreders zijn op de bon geslingerd omdat ze zich niet hielden aan strenge regels om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

De ‘coronagroep’ was eerder op de avond ook al opgedoken bij het vliegveld in Bosschenhoofd, in de buurt van Breda. Lokale boa’s hebben de groep toen gewaarschuwd. Ze gaven daarna aan de coronaregels begrepen te hebben, maar doken een paar uur later dus toch weer op.

Feestje in kleedkamer

Ook in Middelburg hadden een paar jongeren lak aan het samenscholingsverbod. Agenten in de Zeeuwse stad maakten in de nacht van zaterdag op zondag een rondje toen ze bij sportpark Veerse Poort een aantal fietsen zagen staan. De dienders vertrouwden het niet en namen een kijkje op het terrein.

Uit een van de kleedkamers klonk luide muziek. Er was een feestje aan de gang en er werd gezongen over onder andere “quarantaine, quarantaine”. Toen de agenten op de deur klopten, deden de feestvierders meteen de muziek uit en werd het stil in de kleedkamer.

Lees ook: Politie valt shishalounge Den Haag binnen, bezoekers krijgen forse coronaboete

Deur blijft dicht

Het bevel om de deur te openen werd meerdere keren genegeerd. Uiteindelijk moest de politie de hulp inschakelen van een sleutelhouder, die vervolgens de deur openmaakte. In de kleedkamer zaten elf jongens uit Middelburg, ze waren tussen de zeventien en twintig jaar oud.

Volgens de politie heeft de ‘coronagroep’ bewust het samenscholingsverbod geschonden dat vanwege de coronacrisis geldt. In overleg met justitie zal worden gekeken wat een passende straf is voor de feestvierders.

Eerder op zondag werd duidelijk dat ook in Arnhem, Breda en Middelbeers ‘coronagroepen’ in de afgelopen nacht zijn samengekomen.

Lees ook: Meerdere ‘coronagroepen’ negeren strenge regels en komen toch samen