Gezondheid

Nieuwe James Bond-film wereldwijd uitgesteld tot eind november om coronavirus

De première van James Bond is van april opgeschoven naar november. Dat hebben de producenten en filmstudio’s MGM en Universal woensdag bekendgemaakt. De beslissing heeft volgens verschillende Amerikaanse media te maken met het feit dat vanwege het coronavirus minder mensen naar de bioscoop zullen gaan.

Een precieze reden werd niet gegeven, maar volgens de zegsman heeft het te maken met het feit dat onder meer in China meerdere bioscopen zijn gesloten vanwege het coronavirus.

Een groep fans schreef maandag al een open brief aan de makers van ‘No Time To Die’ met het verzoek de film uit te stellen vanwege het virus. Doordat overal ter wereld grote groepen fans naar de bioscoop zullen gaan, zou het virus zich gemakkelijker kunnen verspreiden, zo vreesden ze.

Teleurgesteld

Bioscoopketen Pathé baalt ervan dat de première van de nieuwste James Bondfilm van volgende maand is uitgesteld. Een woordvoerder laat woensdag aan entertainmentsite BuzzE weten het “teleurstellend” te vinden. “Net als de bezoekers keken we erg uit naar de film. We hadden ze die graag geboden.”

Pathé snapt wel waarom is besloten de 25e 007-film uit te stellen. “We snappen het besluit en kunnen niet anders dan volgen.”

Fans keken reikhalzend uit naar 2 april, maar moeten nu geduld hebben tot 12 november. Mensen die al kaartjes hebben gekocht voor de eerste voorstellingen, worden deze week geïnformeerd over de mogelijkheden.