Gezondheid

Veel nieuwe besmettingen met coronavirus bij Nederlandse grens

Er zijn steeds meer besmettingen met het nieuwe coronavirus in het Duitse grensgebied bij Limburg. Donderdag werden veertien nieuwe gevallen gemeld, inmiddels hebben twintig mensen de ziekte.

Dat meldt de krant Rheinische Post. Het gaat vooral om mensen uit de Duitse gemeente Gangelt, net over de grens bij Sittard. De besmette mensen kunnen thuis in quarantaine blijven, een opname in een ziekenhuis zou niet nodig zijn.

Lees ook: Kan mijn huisdier ook ziek worden? En acht andere vragen over het coronavirus

Ondertussen zitten er al honderden mensen in de regio thuis in quarantaine. Onder hen zijn ongeveer 300 mensen die in Gangelt bij een carnavalsbijeenkomst waren. Daar was ook een echtpaar dat later besmet bleek te zijn met het coronavirus. Zij worden nu behandeld in een ziekenhuis.

Oorzaak besmetting onduidelijk

De man van het echtpaar, een 47-jarige Duitser uit Gangelt, was in het weekend van 8 en 9 februari in Limburg. Volgens gezondheidsorganisatie RIVM was de man toen nog niet ziek en kon hij daarom anderen niet besmetten. Hij kreeg pas later ziekteverschijnselen.

De Duitse autoriteiten weten nog hoe hij besmet is geraakt. In de regio blijven scholen en kinderdagverblijven in elk geval tot maandag dicht. Het nieuwe coronavirus is ook in andere delen van Duitsland opgedoken.

ANP