Opmerkelijk

Kiekt 'um goan! New Kids-snackbar in Maaskantje definitief gesloopt

‘Zonne grote vuurbal’ als in de film was het niet. Maar toch is het einde verhaal voor frietkeet ‘t Pleintje in Maaskantje. Van de iconische New Kids-snackbar is niets meer over, nadat vanochtend is begonnen met de sloop.

Lees ook: Beroemde New Kids-frietkeet in ‘Maaskantje’ gaat nu echt tegen de vlakte

De gemeente Den Dungen wilde al een aantal jaar dat er een nieuwe snackbar zou komen op de plek van ‘t Pleintje. De frietkeet was namelijk behoorlijk verouderd.

Afgelopen weken zijn er tevergeefs pogingen gedaan om de zaak alsnog te redden. Erfgoedvereniging Heemschut hoopte de sloop te voorkomen door de snackbar een plek te geven in het Openluchtmuseum in Arnhem. Het museum concludeerde echter dat ‘t Pleintje geen representatieve en substantiële rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Daardoor is er geen plek voor in het Openluchtmuseum.

New Kids-snackbar verdwijnt niet helemaal

Voor snackbareigenaresse Melissa is het donderdag “een dag met een lach en een traan”.  Ze mocht vanochtend symbolisch de sloopkogel in het frietkot zetten. “Een speciaal moment”, vindt ze.

Ze komt binnen afzienbare tijd met een fonkelnieuwe snackbar op de plek van ‘t Pleintje. Daarin komt ook een eerbetoon aan de iconische New Kids-frietkeet. “Het bord met ‘Maaskantje’ komt terug en ik heb de elektrische lichtbak meegenomen waar de menu’s op staan. Hopelijk kan ik die ook terug laten komen.”