Gezondheid

Nederlandse toeristen in Vietnam negatief getest op coronavirus

De Nederlandse toeristen die in quarantaine zitten in de Vietnamese stad Hoi An, zijn allemaal negatief getest op het coronavirus. Dat laat één van de reizigers uit het gezelschap weten aan Hart van Nederland. Wanneer het gezelschap daadwerkelijk mag vertrekken, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Nederlanders gevangen in Vietnamees hotel: ‘Kakkerlakken en muizenpoep in bed’

“Dit is een grote opluchting”, aldus Naomi, een andere reiziger uit het gezelschap, tegen ANP. Zij maakt met haar moeder onderdeel uit van de groep reizigers van 27, onder wie 25 Nederlanders. De boodschap van het Vietnamese ministerie van Volksgezondheid werd volgens haar aan de groep medegedeeld door de reisleider van het gezelschap.

Vast in voormalig hotel

De groep zit sinds dinsdag in quarantaine in een voormalig hotel, dat door Naomi omschreven wordt als een bouwval. Iedereen wil dolgraag naar huis. Het is nog onduidelijk wanneer hiervoor het groene licht wordt gegeven.

“Omdat we daar nog niks over gehoord hebben, is er naast blijdschap ook een zekere gelatenheid. We hopen nu snel te horen dat we terug mogen naar Nederland.” De reizigers werden eerder deze week in quarantaine geplaatst omdat ze op een vlucht hadden gezeten met iemand die mogelijk besmet is met het coronavirus.