112

Nederlanders aangehouden na misdragingen en achtervolging op Duitse snelweg

Een groep van twaalf Nederlanders is na een achtervolging klemgezet door de Duitse politie. Met vijf auto’s waren de mannen aan het racen en zorgden ze voor gevaarlijke situaties. De bestuurders van de wagens zijn aangehouden.

Volgens Duitse media waren de mannen voor een weekendje op weg naar Oostenrijk. Na een overnachting in München reden ze vrijdag richting snelweg A95. Bij het vertrek zouden ze een rookbom tot ontploffing hebben gebracht. Al snel daarna kreeg de politie verschillende meldingen over de groep. Ze zouden veel te hard rijden in opvallende auto’s met stickers erop. Ook zouden ze een stukje aan spookrijden hebben gedaan.

In het Zuid-Duitse Starnberg negeerde een van de mannen een rood verkeerslicht. Daarbij zou hij een kind in gevaar gebracht hebben. Na een achtervolging van 20 kilometer kon de politie de mannen aangehouden.

De twaalf mannen zijn tussen de 18 en 55 jaar oud. De oudste heeft zijn rijbewijs moet inleveren omdat hij het kind in gevaar zou hebben gebracht. Ook heeft hij een hoge boete gekregen. In de auto’s zouden meerdere rookbommen zijn gevonden. De politie verdenkt de mannen van het houden van een illegale straatrace.