Gezondheid

Teruggekeerde Nederlanders uit coronahotel Tenerife opgelucht: 'Blij dat we thuis zijn'

De vijftien Nederlanders die vastzaten in het coronahotel op Tenerife, zijn terug in eigen land. Vannacht kwamen ze aan in het Belgische Oostende, om vanuit daar hun reis te vervolgen.

“We zijn blij dat we weer terug zijn, het was een spannende tijd”, verklaart één van hen aan Hart van Nederland. De vakantie was niet perse minder, maar het was wel anders natuurlijk. De quarantaine was gelukkig goed geregeld, er is goed voor ons gezorgd.”

Lees ook: Ad en zijn vrouw Marijke ‘leven in onzekerheid’ in coronahotel Tenerife

Een speciale vlucht van TUI bracht de Nederlanders en 132 Belgen van Tenerife naar België. De Nederlanders hebben een gezondheidscheck gehad en vertonen geen ziekteverschijnselen, aldus het ministerie. Terug in Nederland neemt de GGD contact met ze op.

Vast in coronahotel H10

Volgens het ministerie zaten in totaal 27 Nederlanders in afzondering in hotel H10 Costa Adeje Palace in Tenerife. Twaalf van hen vliegen later terug.

De Nederlanders en Belgen kwamen vorige maand een aantal dagen vast te zitten in hun hotel op het Spaanse eiland, toen het nieuwe coronavirus daar bij Italianen was vastgesteld.