Gezondheid

Nederlander blijft zoveel mogelijk binnen tijdens paasdagen

De meeste Nederlanders blijven zoveel mogelijk binnen tijdens de paasdagen. Mensen die wel de deur uit gaan, maken meestal een wandeling of een fietstochtje. Dat blijkt uit onderzoek van Wat vindt Nederland onder ruim 1800 mensen. Van alle respondenten geeft 92 procent aan dat ze nauwelijks de deur uit zijn gegaan.

12 procent van de ondervraagden laat weten dat tijdens het paasweekend naar vrienden of familie te zijn geweest, maar wel afstand te hebben gehouden. 33 procent is gaan fietsen of heeft een wandeling gemaakt. Maar de grootste groep van de ondervraagden (43 procent) zegt dat ze de deur niet uit zijn geweest tijdens het paasweekend.

Lees ook: Tweede Paasdag dit jaar eens níet naar de meubelboulevard? 

Woonboulevard

Traditionele paasuitstapjes naar de woonboulevard of het tuincentrum werden ook gedaan, maar slechts een procent gaf aan daar te zijn geweest dit weekend. Het merendeel van de Nederlanders (83) vindt dat woonboulevards en andere grote centra gesloten moeten worden tijdens Pasen.

Wat vindt Nederland? is het opiniepanel van Hart van Nederland. Het panel bestaat op dit moment uit 27.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

Beeld: ANP