Gezondheid

Vergeet 'Dry January', voor Kim is het deze maand 'Veganuary'

Stoppen met roken, meer sporten of wat kilootjes kwijtraken: het zijn dingen die mensen zich ieder jaar voornemen om te doen. Maar de laatste jaren zijn er ook steeds meer Nederlanders die de veganistische weg inslaan.

Na de uitbundige feestdagen vol drank en eten is het nieuwe jaar voor veel mensen een reden om het roer flink om te gooien. In navolging van ‘Dry January’, een maand niet drinken, is er nu ook ‘Veganuary’, een maand lang veganistisch eten.

Ook Kim Schermacher eet deze maand geen dierlijke producten. En dat betekent dus ook geen eieren of kaas.
(Tekst gaat verder onder de tekst)

‘Leuke actie, maar…’

Zes procent van de Nederlanders vindt ‘Veganuary’ een goed idee en zegt mee te doen met de actie. Dat blijkt uit een onderzoek van Wat vindt Nederland? onder ruim 3200 mensen.

54 procent van de ondervraagden vindt het leuk voor de mensen die een maand lang veganistisch eten, maar doen zelf niet mee. Bijna vier op de tien Nederlanders vindt ‘Veganuary’ nergens op slaan.

Van het panel zegt één procent veganist te zijn, drie procent is vegetariër. Een derde van de Nederlanders probeert te minderen met vlees, maar 62 procent laat zich niet beperken als het gaat om het eten van vlees.