112

Drie dodelijke motorongelukken binnen een paar uur

Op verschillende plekken in Nederland hebben zaterdagmiddag dodelijke motorongelukken plaatsgevonden. In Woerden, Alkmaar en Putten kwamen binnen een paar uur motorrijders om het leven.

In het Utrechtse Woerden ging het rond 13.50 uur mis op de provinciale weg op het Rietveld. Een motorrijder belandde daar door nog onbekende oorzaak in het water naast de weg. De hulpdiensten rukten uit, onder meer met een traumahelikopter, maar de hulp kwam te laat en het slachtoffer overleed ter plekke.

Motorongelukken Alkmaar en Putten

Ook in Alkmaar was er een dodelijk motorongeluk. Rond 14.45 uur botsten op de Kanaalkade in het centrum een auto en een motor op elkaar. De motorrijder viel en overleefde de klap niet. De automobilist kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt de toedracht van de botsing.

Even voor 17.00 uur volgde een motorongeluk op de Oude Rijksweg in het Gelderse Putten. Een automobilist die uit het naburige Ermelo kwam, zag een motorrijder over het hoofd. Hulpdiensten hebben het slachtoffer nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De automobilist is voor verhoor meegenomen door de politie.

Beeld: Koen Laureij