Sport

Motorrijder Straver nog in levensgevaar na val in Dakar Rally

De Nederlandse motorrijder Edwin Straver verkeert nog altijd in levensgevaar, laat zijn familie weten vanuit het ziekenhuis in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië.

De 48-jarige Rijswijker kwam donderdag in de elfde etappe van de Dakar Rally ten val en raakte ernstig gewond. “Edwin is er slecht aan toe. Het is afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt”, laat zijn vriendin Anja weten. Zij was al samen met Stravers ouders, zijn zus en een paar goede vrienden in Saudi-Arabië voor de finish van de Dakar Rally.

Tien minuten geen hartslag

De Brabander kwam bij zijn val van de motor uiterst ongelukkig terecht. Ongeveer tien minuten lang heeft Straver geen hartslag gehad. Artsen ter plaatse hebben hem gereanimeerd. In kritieke toestand is hij vervolgens met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat hij een van de bovenste nekwervels heeft gebroken.

Straver was bezig aan zijn derde Dakar Rally. Vorig jaar won hij het kistklassement, voor rijders die geen assistentie hebben van een monteur. In het algemeen klassement werd hij vorig jaar dertigste, een jaar eerder bij zijn debuut eindigde hij als 49e.