Misdaad

Slapeloze nachten voor 77-jarige man na laffe mishandeling in Spijkenisse

Een laffe mishandeling in Spijkenisse, vorige week. Daarbij raakte een 77-jarige man gewond aan zijn hoofd. De daders zijn nog niet gepakt. Dennis, de zoon van de mishandelde man, doet zijn verhaal bij Hart van Nederland: “Mijn vader durft er niet meer van te slapen…”

Afgelopen donderdag 16 januari is de buurman bij de vader van Dennis op bezoek. Zeker niet vreemd, want de 77-jarige man is een vrolijke snuiter en krijgt graag bezoek over de vloer. Niet lang na 22.00 uur gaat de buurman naar huis, en de vader van Dennis naar bed. Dan ineens, geklop op het raam. Misschien dat de buurman die iets vergeten is? Helaas blijkt de realiteit anders.

Drie jongemannen

Het zijn drie jongemannen met weinig goeds in de zin. Nog voordat de 77-jarige man de deur goed en wel open heeft gedaan, beuken ze al naar binnen. De vader van Dennis raakt uit evenwicht en valt tegen een andere deur aan. De mannen begonnen op hem in te trappen. Het slachtoffer wil koste wat kost zijn gezicht beschermen, maar raakt tocht flink gewond aan zijn oren en handen.

De vader van Dennis moet doodsangsten uit hebben gestaan op het moment van de mishandeling. Hij bleef maar schreeuwen om hulp. Mogelijk kregen de daders angst dat dat te veel aandacht zou trekken, want ze sloegen op de vlucht. Omdat het slachtoffer zijn gezicht wilde beschermen, kon hij de mannen niet duidelijk zien. Een signalement opstellen is daardoor helaas niet mogelijk.

Beloning voor gouden tip

Zoon Dennis is natuurlijk erg geschrokken door de mishandeling van zijn vader. “Mijn vader is echt een heel vriendelijke man. Veel jongeren komen bij hem langs, gewoon om even te praten. Hij is zo’n open persoon, en spreekt je aan als je langs komt gelopen. Zo ontstaan die bezoekjes” zegt Dennis.

Wat de reden is van de mishandeling, durft hij niet te zeggen: “Misschien hebben ze geld bij hem weg willen halen? Maar wat valt er te halen bij een 77-jarige met AOW?” Omdat zijn vader zo geliefd is in de wijk, krijgt hij van veel mensen steun. Ook zorgt dat grote netwerk van bekenden er al snel voor dat er een naam rondgaat van een mogelijke verdachte. Maar zekerheid is er nog niet.

De tekst gaat verder onder de Facebookpost

Daarom heeft Dennis een beloning uitgeloofd: 100 euro voor de gouden tip. Op het moment dat hij met Hart van Nederland spreekt, krijgt hij goed nieuws: een 60-jarige ruimhartige Rotterdammer, die geschrokken is van het verhaal van de vader van Dennis, verhoogt het bedrag naar 300 euro.

Angst na mishandeling in Spijkenisse

Het liefste wil Dennis dat de daders van de mishandeling in Spijkenisse gepakt worden, om zo toekomstige incidenten te voorkomen. Maar ook voor de gemoedsrust van zijn vader. Die leeft nu in grote angst, hij houdt heel de dag de gordijnen dicht. “Mijn vader durft er niet meer van te slapen. Hij heeft bovenburen, dus je hoort wel eens wat. Bij ieder geluidje schrikt hij” aldus een triest klinkende Dennis.

Sinds de mishandeling verblijft Dennis bij zijn vader om hem te steunen. De 77-jarige man is aan het aansterken, en dat laat hij hem het liefst in alle rust doen. Daarom dus even geen camera’s over de vloer. Maar het doet Dennis goed dat er veel vriendelijke berichten voor zijn vader binnenkomen. “Ik zie hem straks weer, dan zal ik zeggen dat jullie gebeld hebben. Hopelijk zorgt dat weer voor een glimlach op zijn gezicht…”