Weer & Verkeer

Transavia schrapt 22 vluchten naar Italië vanwege coronavirus

Transavia gaat minder vliegen naar enkele bestemmingen in Italië vanwege het nieuwe coronavirus. In totaal worden er 22 vluchten geschrapt naar Verona, Pisa, Bari, Bologna en Napels.

Dat maakte de luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend. De vluchten stonden gepland tussen 13 maart en eind april. De reden dat Transavia minder naar Italië vliegt, is de uitbraak van het coronavirus in dat land.

Omboeken of geld terugkrijgen

Sinds de uitbraak van de ziekte is het aantal boekingen bij Transavia sterk afgenomen. “Hoewel er alleen een negatief reisadvies geldt voor specifieke gebieden in Noord-Italië, merken wij dat passagiers het boeken van hun tickets naar een aantal bestemmingen op dit moment uitstellen”, aldus het bedrijf.

Reizigers die al geboekt hebben, kunnen hun vlucht kosteloos omboeken naar een later moment of de kosten van hun ticket teruggestort krijgen. “Het welzijn van onze crew en passagiers is voor ons zeer belangrijk”, benadrukt Transavia.

TUI laat in een reactie aan Hart van Nederland weten dat het aantal boekingen naar Italië en Tenerife de afgelopen week wat is afgenomen. “Mensen zijn meer afwachtend geworden”, aldus een woordvoerder. Bestemmingen waar nog geen coronavirus heerst, zoals Turkije of Curaçao, worden nog wel geboekt.

Corendon ziet “duidelijk minder boekingen” naar de Canarische eiland en Italië. “We zien lagere volumes boekingen, maar nog altijd meer dan 1000 per dag”, aldus een woordvoerder.