112

Man slaat met metalen staaf busruit kapot in Hulst, verscherpt toezicht op busstation

Een man heeft woensdagavond de voorruit van een bus in Hulst kapotgeslagen met een metalen staaf. Het is het tweede incident op de buslijn in Zeeuws-Vlaanderen binnen een week, dus stelt de Belgische busmaatschappij De Lijn verscherpt toezicht in.

Rond 20.00 uur reed de buschauffeur over een kruising vlakbij het busstation, waar hij de bocht niet kon maken omdat een auto de weg versperde. De bestuurder daarvan stapte vervolgens om onbekende reden uit en sloeg de busruit aan diggelen. De chauffeur verdedigde zich door een brandblusser op de man leeg te spuiten. Daarop stapte de belager weer in zijn auto en ging hij er met hoge snelheid vandoor, samen met een vrouwelijke inzittende.

Dankzij een duidelijke beschrijving van het tweetal en hun voertuig konden ze nog binnen een uur opgepakt worden, even verderop in het Zeeuwse vestingstadje. De 40-jarige man uit Clinge en 34-jarige vrouw uit Terneuzen zijn opgesloten en worden donderdag verhoord.

Veiligheidsmaatregelen

Vorige week was er ook een incident op dezelfde buslijn. Toen stak een 20-jarige jongen uit Hulst een buschauffeur toen hij uit de bus werd gezet. Het slachtoffer liep een flinke snee in zijn borst op. De verdachte kon afgelopen weekend worden aangehouden.

Volgens een woordvoerder van De Lijn gaat het om twee losstaande incidenten, maar worden er toch maatregelen genomen in verband met het veiligheidsgevoel van werknemers en reizigers. Zo komt er extra toezicht op het busstation in Hulst.

De chauffeur maakt het naar omstandigheden goed. Hij is donderdag gewoon weer aan het werk.

Foto: De Lijn