112

Meisje (17) moet iPhone afgeven onder bedreiging van vuurwapen

Een 17-jarig meisje moest in de nacht van zaterdag op zondag onder bedreiging van een vuurwapen haar iPhone afstaan aan twee mannen. De politie is op zoek naar getuigen van de overval.

Het meisje fietste tussen 00.45 en 01.15 uur over de Parallelweg LS richting het centrum. Op een gegeven moment kwamen er ter hoogte van de Golsstraat twee jongemannen haar kant op lopen. Die belemmerden haar de weg en pakten haar fiets vast, waardoor ze stopte en op de grond viel.

iPhone en code

Eén van de mannen drukte een vuurwapen tegen haar hoofd en zei dat hij haar telefoon en haar code wilde. Het meisje gaf de man haar witte iPhone XR en haar code. Achterin haar hoesje zaten ook nog diverse pasjes.

Toen er een auto aan kwam rijden, renden de jongens weg, mogelijk richting de Twekkelerweg/Fluweelplein. Het meisje fietste direct naar huis en belde de politie.

Getuigen

De daders waren jonge mannen met allebei een bivakmuts op. Eén van hen droeg een lichte jas, de ander een donkere. De politie wil graag de bestuurder van de auto die over de Parallelweg LS  reed spreken. Dit is mogelijk een waardevolle getuige. Ook wordt andere getuigen of mensen met camerabeelden verzocht zich te melden.