112

Meisje (6) buiten levensgevaar na explosie in huis Terborg

Het meisje (6) dat zondagmiddag zwaargewond raakte bij een explosie in een huis in het Gelderse Terborg is buiten levensgevaar. Dat bevestigt de burgemeester van Oude IJsselstreek, waar Terborg onder valt. Het meisje raakte bij de explosie zwaargewond. Twee andere gezinsleden raakten lichtgewond.

De explosie was rond het middaguur, maar er brak geen brand uit in het huis aan de Hoofdweg. Meerdere ruiten van het huis sneuvelden door de knal en de straat lag vol puin. De woning is onbewoonbaar, maar het pand is nog stabiel. De Hoofdstraat bleef na de explosie enige tijd afgesloten .

Lees ook: Meisje (6) raakt zwaargewond bij explosie in huis Terborg

Het meisje werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar ligt ze nog steeds. De twee andere slachtoffers werden zondagmiddag ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel. Of de twee de ouders van het meisje zijn, wil de politie niet zeggen.

Kapotte kachel

Volgens een woordvoerder van de politie ontstond de explosie door een defect in de kachel. “Er is echter nader onderzoek nodig om duidelijker in beeld te brengen wat er precies is gebeurd”, aldus de woordvoerder.