Lifestyle & Entertainment

Meerderheid Nederlanders ziet geen verandering in relatie sinds coronacrisis

Sinds de coronacrisis zitten we veel meer binnen en dat kan grote gevolgen hebben voor ons liefdesleven. Daten in de 1,5 meter-maatschappij is niet meer mogelijk en mensen die samenwonen zitten ineens veel meer op elkaars lip. Opvallend is toch dat de meeste Nederlanders met een partner geen verandering zien in hun relatie sinds de coronacrisis.

Lees het laatste coronanieuws in ons liveblog

Dat blijkt uit onderzoek van Wat Vindt Nederland onder ruim 3000 mensen. Van alle respondenten geeft een meerderheid van 65 procent van de mensen aan dat er niets is veranderd. 10 procent zegt zelfs dat hun relatie erop vooruit is gegaan. Van alle ondervraagden zegt 3 procent dat hun relatie is verslechterd en een procent geeft aan dat de relatie zo slecht is geworden dat er nagedacht wordt om die te beëindigden. De rest van de ondervraagden had geen antwoord op deze vraag.

Lees ook: Betsie en Han komen mopperend samen wel de coronacrisis door

Hoewel de meeste Nederlanders aangeven dat hun relatie niet is veranderd, geeft 14 procent van de ondervraagden dat ze blij zijn dat ze hun partner nu vaker zien. Zo’n 12 procent laat weten dat er een betere communicatie is met de partner en 10 procent geeft aan dat ze minder tijd hebben voor zichzelf.

Buitenechtelijke relatie

Ook is respondenten gevraagd wat de coronacrisis betekent voor hun buitenechtelijke relatie. 91 procent geeft aan geen tweede relatie te hebben. Twee procent geeft toe de buitenechtelijke relatie nu minder of niet meer te zien. Een procent kan de tweede partner nog blijven zien, en nog eens twee procent zegt juist nu door de crisis behoefte te hebben aan een buitenechtelijke relatie.

Wat vindt Nederland? is het opiniepanel van Hart van Nederland. Het panel bestaat op dit moment uit 27.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.