Opmerkelijk

Wie niet weg is, is gezien: man probeert zich te verstoppen voor politie in opbergvak van bed

Een bijzonder grappige Facebookpost van de politie Zaanstreek heeft voor vele hilarische reacties gezorgd online. Agenten doen hun verhaal over een huisbezoek in Wormerveer. Daar gingen ze langs bij een man die nog 22 dagen moest zitten. Maar hij probeerde op een wel heel bijzondere manier aan de dienders te ontsnappen…

De moeder van de 20-jarige man deed de deur open. Haar zoon zou volgens haar gewoon thuis zijn. Maar dat verhaal veranderde al snel toen de agenten binnen kwamen: hij zou er toch niet zijn. Toen ze in de slaapkamer gingen kijken of ze hem daar konden vinden, troffen de agenten een bijzonder tafereel aan. De man was zich namelijk uit alle macht aan het verstoppen voor de politie!

Geen zin om uit bed te komen

Hij had zich namelijk willen verstoppen in het opbergvak van zijn bed. Helaas voor hem: de drukveer die het bed omhoog houdt, was te sterk. Daardoor bleef dit open staan en kon de man makkelijk gespot en ingerekend worden.

Het bericht op de Facebookpagina van de politie Zaanstreek zorgt voor vele reacties. De meeste mensen zien de humor van de situatie wel in. Op de vraag of de moeder van de man nog verantwoordelijk kan worden gehouden voor het verdraaien van haar verklaring over de aanwezigheid van haar zoon, zegt de politie dat dat niet strafbaar is.

De man is – scheldend en al – aangehouden en ingesloten. Of hij in zijn cel ook een bed met opbergvak krijgt, is niet bekend…