112

Vechtersbaas in Tegelen vlucht voor politie en springt in de Maas

Een verdachte van een vechtpartij wist dinsdagavond in het Limburgse Tegelen uit handen van de politie te blijven door in de Maas te springen. Er werd nog naar de man gezocht, maar zonder resultaat.

De politie kwam even voor 23.00 uur af opĀ een grote vechtpartij aan de Medaillon. Twee groepen bleken het op straat met elkaar aan de stok te hebben gekregen, waarbij over en weer rake klappen werden uitgedeeld. Een 17-jarige jongen en een 48-jarige man werden gewond naar het ziekenhuis gebracht.

In de bosjes

Agenten sloegen een 19-jarige jongen uit het naburige Venlo in de boeien. Een andere verdachte rende echter weg en wist te ontkomen door de Maas in te springen en zwemmend zijn vlucht te vervolgen. Een stuk verderop zwom hij naar de oever en wist via de bosjes te ontkomen. De man is sindsdien spoorloos.

Lees ook: ‘Man bedreigt omstanders met hakbijl, weet ondanks achtervolging te ontkomen’

Toen de politie aankwam, zette een aantal vechtersbazen het op een lopen. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit. Waarom de mensen op straat met elkaar op de vuist gingen wordt nog onderzocht.

Tekst: ANP
Beeld: Track ’88