112

Man slaat handhaver die groep mannen aansprak op coronamaatregel in Roosendaal

Een 37-jarige man uit Roosendaal is donderdagavond in zijn woonplaats aangehouden, nadat hij een handhaver had mishandeld. Die had samen met collega’s een groep mannen aangesproken die bij elkaar zaten, meldt de politie.

Rond 19.00 uur zat een grote groep jonge mannen bij een voetbalveldje. Handhavers spraken een aantal van hen aan, wat aanvankelijk redelijk gemoedelijk ging. Het begon mis te gaan toen de verdachte zich met het gesprek ging bemoeien. De man weigerde afstand te houden, waarop een van de handhavers hem een duw gaf. Daarop gooide hij zijn bakje friet tegen het hoofd van de handhaver. Vervolgens schold hij ze uit voor nazi’s en sloeg een handhaver met een vuist in het gezicht.

Omstanders bemoeien zich met arrestatie

De man vluchtte vervolgens weg. Opgeroepen agenten zagen hem rennen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, waarop de agenten de wapenstok en pepperspray tegen hem gebruikten. Omdat omstanders zich met de arrestatie bemoeiden, moesten agenten en handhavers in linie gaan staan om de aanhouding toch voor elkaar te krijgen.

Burgemeester van Roosendaal Han van Midden noemt het volstrekt onacceptabel dat handhavers worden belemmerd en belaagd tijdens hun toezicht op straat. “Zij verdienen respect, ook in deze moeilijke tijd waar iedereen meer dan ooit wordt gevraagd rekening met elkaar te houden.” De gemeente doet aangifte.