112

Man en vrouw in Burgh-Haamstede door het lint door viscontrole

Drie opsporingsambtenaren wilden in het Zeeuwse Burgh-Haamstede een man controleren op een vispas tijdens het vissen. Daar was hij op zijn zachtst gezegd niet van gediend, en een vrouw die bij hem leek te horen besloot zich vervolgens óók te misdragen.

Al bij het aanspreken van de man ging het fout, meldt de politie. “Vrijwel direct ging de man tegen hen te keer en begon te schelden en te dreigen. Vervolgens liep de man, met fiets aan de hand, weg. Toen ze de man staande wilden houden nam hij een dreigende houding aan.” De opsporingsambtenaren schakelden daarop de politie in, die de 52-jarige man aanhield.

Autoraam ingetikt

Maar daarmee was de ellende voor de opsporingsambtenaren en de agenten nog niet voorbij. In een auto zat een vrouw die bij de aangehouden man leek te horen. De agenten wilden haar controleren, maar de vrouw weigerde de auto uit te komen en reed een stuk naar voren.

Agenten vorderden haar meerdere keren, maar zonder succes. Daarop besloten ze een ruit van het voertuig in te slaan, “zodat ze haar konden dwingen tot stoppen en de autosleutels af kunnen nemen”, aldus de politie. Ook zij, een 60-jarige vrouw uit Koewacht, werd aangehouden en samen met de man naar het politiebureau gebracht.

De opsporingsambtenaren hebben aangifte gedaan.