112

Man opgepakt die motoragent in Venlo aanreed en meesleurde met auto

De politie heeft een man gearresteerd die dinsdag in Venlo een motoragent zou hebben aangereden en tien meter zou hebben meegesleurd. De agent maakt het goed, maar is zich wel kapot geschrokken, schrijft zijn collega op Facebook.

De motoragent wilde de automobilist op oudejaarsdag rond 17.30 uur controleren op de Professor Gelissensingel. Om onbekende redenen reed de bestuurder vervolgens op de agent in. Die viel daardoor en belandde onder zijn motor.

Vervolgens werd de politieman met motor en al zo’n tien meter meegesleurd. Volgens de politie is de agent niet overreden dankzij de valbeugels op zijn motor. Daarna ging de dader er met gedoofde lichten vandoor. Tijdens de vlucht stapte de bijrijder uit de auto en rende weg.

Motoragent flink geschrokken

Bij zijn aanhouding donderdag probeerde de verdachte opnieuw te vluchten, maar hij kwam niet al te ver. Later op de dag werd ook zijn auto gevonden.

Bij de motoragent die is aangereden zit de schrik er nog goed in, schrijft zijn collega op Facebook. Hij heeft nog steeds spierpijn en loopt een beetje krom. Toch hoopt de man volgende week weer aan de slag te gaan, zodra hij een nieuwe helm heeft.

Foto: Facebook / Politie Venlo wijkteam Centrum-Zuid #PVB