Politiek

Stel vandaag Rutte en De Jonge vragen tijdens livestream op Facebook en YouTube

Tijdens een speciale livestream op Facebook en YouTube beantwoorden premier Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vragen over het coronavirus. Tijdens de persconferentie aan het begin van de maand kondigde Rutte al aan een “digitale ontmoeting” met burgers te willen organiseren.

Het vertrouwen in het coronabeleid heeft een flinke deuk opgelopen, meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) eerder deze week. Felle tegenstanders zoals de protestclub Viruswaanzin, demonstreren geregeld tegen de coronamaatregelen.

Lees ook: Mensen met coronaklachten laten zich wél testen, maar blijven niet thuis

Vragen stellen aan Rutte

Premier Rutte richtte zich op de jongste coronapersconferentie direct tot critici. “Iedereen mag vragen stellen bij wat we als kabinet doen en iedereen mag kritiek hebben. Het zou gek zijn als dat niet mag. Dat brengt ons verder en daar staan we open voor”, aldus de minister-president. Hij wil dan ook in gesprek met Nederlanders over zijn beleid en de aanpak van het virus.

Omdat het kabinet al maandenlang strijdt tegen het virus en een vaccin er waarschijnlijk op zijn vroegst begin volgend jaar is, vindt Rutte het belangrijk om te praten met ‘gewone’ Nederlanders over de regels en de effecten ervan op de samenleving.

Lees ook: Rutte spreekt critici coronabeleid aan: ‘Er is niet één waarheid’

ANP