112

Lichaam gevonden in zee bij Ameland, mogelijk vermist Duits meisje (14)

In de Noordzee bij Ameland is vrijdagmiddag een lichaam gevonden. “We houden er rekening mee dat het om het vermiste 14-jarige meisje gaat, maar dat is nog niet bevestigd”, zegt de Friese politie tegenover Hart van Nederland.

Een schip van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft het lichaam naar het eiland gebracht. “Familieleden kunnen daar het gevonden lichaam identificeren”, aldus een woordvoerster van de politie Noord-Nederland.

Het 14-jarige meisje was zaterdagavond met haar zusje vanuit zee naar de zonsondergang aan het kijken toen ze in de problemen kwam. Hun vader schoot de meisjes te hulp en kon zichzelf en het jongere zusje aan de kant brengen. Het oudere meisje is sindsdien niet meer gezien.

Lees ook: Zoektocht naar vermist meisje Ameland hervat, ook onderwaterdrone zoekt mee

Laatste zoekpoging zonder resultaat

Zondag gaven hulpdiensten de hoop op dat de tiener nog levend teruggevonden zou worden. De zoektocht richt zich sindsdien op het vinden van haar lichaam. Ook garnalenvissers hielpen de afgelopen dagen met hun kotters mee met zoeken, tot groot genoegen van de Amelanders.

Lees ook: Strandbezoekers Ameland vol lof over zoektocht garnalenvissers naar vermist meisje

Er werd een zoekgebied in kaart gebracht, dat onder andere door de marine werd doorzocht met sonarapparatuur. Woensdag deed een speciaal dregteam van Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen tevergeefs een uiterste zoekpoging ten noorden van het dorp Buren. Daarop besloten de reddingsdiensten hun zoektocht te staken.