Gezondheid

Leerfabrikanten die net als besmette man op Italiaanse beurs waren, maken zich weinig zorgen

Leerfabrikanten die op dezelfde beurs in Milaan zijn geweest als de besmette man uit Loon op Zand, maken zich geen zorgen. Dat verklaarden ze aan Hart van Nederland.

Twee keer per jaar wordt de beurs ‘Lineapelle’ georganiseerd in Italië voor handelaren in leder. De man die nu met het coronavirus in een Tilburgs ziekenhuis ligt, zou volgens een familielid ook op die beurs zijn geweest vanwege zijn werk.

Lees ook: Vrouw en dochter van coronapatiënt uit Loon op Zand ook besmet

Sommige bezoekers hadden tijdens de reis al voorzorgsmaatregelen genomen. “We hebben desinfecterende gel en mondkapjes meegenomen om onszelf te beschermen. We hebben ondanks het nieuws rondom het virus toch besloten om te gaan. De beurs is twee keer per jaar en we zijn een half jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Het kost ons duizenden euro’s.”

Niks aan de hand

Een woordvoerder van één van de bedrijven die aanwezig was op de beurs, laat weten zich geen zorgen te maken. “Ik voel mij gewoon prima. En mijn twee collega’s die zijn meegegaan ook.” Een andere collega heeft naar aanleiding van het nieuws nog wel even met de huisarts gebeld, “maar zolang wij geen symptomen hebben, is er niets aan de hand.”

Een andere leerfabrikant die ook op de beurs was, zegt dat het daar erg rustig was. “Ik denk dat veel mensen zoiets hadden van: ‘We gaan niet.’ Als we naar het buitenland reizen, zijn we altijd op ons hoede.”

De Nederlandse Federatie van Leerfabrikanten zegt de bezorgdheid te delen en voorzorgsmaatregelen te nemen. Verder wil de federatie geen commentaar leveren.

Gesprekken over het coronavirus

De leerfabrikanten in Nederland staan nauw in contact met elkaar. “We bellen en appen met elkaar. We kennen de man ook die besmet is geraakt. Het is een kleine industrie dus er wordt wel met elkaar over het coronavirus en de zorgen gesproken, maar we zijn er best nuchter onder.”