Lifestyle & Entertainment

Lange Frans noemt uitspraken over aanslag op Rutte nu 'ongelukkig'

Lange Frans heeft voor het eerst gezegd dat zijn omstreden uitspraken over Mark Rutte “wellicht ongelukkig” waren. De rapper sprak afgelopen zomer in zijn podcast over het beramen van een aanslag op de premier.

De podcast zorgde in augustus voor ophef toen Lange Frans openlijk met zijn gast, ‘graancirkelspecialist’ Janet Ossebaard, fantaseerde over een aanslag op onder anderen Rutte, PVV-leider Geert Wilders en het koningshuis.

(Tekst gaat verder onder tweet)

‘Wellicht ongelukkig geweest’

Ondanks de storm van kritiek weigerde Lange Frans destijds om zijn uitspraken terug te nemen. Nu erkent hij dat het bewuste fragment nooit de podcast had mogen halen. “Dat is wellicht ongelukkig geweest”, zei de rapper donderdagochtend op Radio 538.

Lees ook: Ophef over uitspraken podcast Lange Frans: ‘Het hele Torentje platleggen’

Wel vindt hij de reactie in de media “zwaar overtrokken”. “Dat het geknipt had moeten worden en dat het niet bij heeft gedragen aan de rest van het gesprek dat wil ik wel toegeven. Daar had gewoon een schaar op gemoeten. Maar ik ben hier niet om mijn excuses te maken.”

Van YouTube verwijderd

Lange Frans reageerde in de uitzending ook op het gegeven dat YouTube zijn account, inclusief al zijn muziekvideo’s, heeft verwijderd. Naar eigen zeggen heeft hij geen idee wat hij fout heeft gedaan.

Lees ook: YouTube verwijdert account Lange Frans na item in Zondag met Lubach

Dat de actie van YouTube een paar dagen komt na een kritisch item over hem in Zondag met Lubach, noemt Lange Frans “een kosmisch toeval”. Het Amerikaanse bedrijf ontkende woensdag een link met het tv-programma.

ANP