112

Lachgasverdachte knalt op politieauto in Oss

Een automobilist die vermoedelijk onder invloed van lachgas was, is in de nacht van zondag op maandag in Oss achterop een politieauto gebotst.

Dat gebeurde in de Begijnenstraat in de Brabantse plaats bij een dienstvoertuig van een hondengeleider. De auto van de verdachte vloog daarna in brand. De politieauto raakte zwaar beschadigd, zo valt te zien op een foto op Instagram.

View this post on Instagram

#Oss – Verdachte rijden onder invloed van lachgas botst op politieauto. • Afgelopen nacht, omstreeks 01:20 uur, reed een collega met zijn diensthond over de Begijnenstraat in Oss. Uit het niets werd het dienstvoertuig hard van achteren aangereden door een personenauto. De personenauto vloog hierna in brand. • Toen assistentie arriveerde, bleek dat de bestuurder van de personenauto vreemd reageerde. Ook had hij enkele ballonnen en een fles lachgas bij zich. Hierdoor ontstond het vermoeden dat hij reed onder invloed van lachgas. • De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. Een arts heeft bloed afgenomen, dit bloed zal onderzocht worden om meer duidelijkheid te krijgen of verdachte reed onder invloed. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. • Wij zien steeds vaker het gebruik van lachgas in het verkeer. Wij kunnen niet vaak genoeg wijzen op de gevaren hiervan. Rijden onder invloed van lachgas is strafbaar. • #PolitieOss #aanrijding #dienstvoertuig #brand #pech #politie #schade #verzekering #art8 #rijdenonderinvloed #lachgas

A post shared by Politie Oss (@politieoss) on

Ballonnen en een fles lachgas

Agenten constateerden dat de bestuurder van de personenauto vreemd reageerde en na inspectie werden enkele ballonnen en een fles lachgas in de auto aangetroffen.

De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. Een arts nam bloed af om te bepalen of de verdachte inderdaad onder invloed reed. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

De politieagent die de politiewagen bestuurde, zat op het moment van de botsing met zijn diensthond in de auto. Beiden raakten niet gewond tijdens de klap.

Tekst: ANP
Beeld: SQ Vision