Gezondheid

Kruidvat en Trekpleister verkopen vanaf nu geen sigaretten meer

Kruidvat en Trekpleister zijn gestopt met het verkopen tabaksproducten. In geen enkele winkel wordt vanaf nu sigaretten, sigaren en andere rookwaren meer verkocht.

De drogisterijketens hebben de verkoop de afgelopen twee jaar afgebouwd. A.S. Watson, het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister, vindt dat tabaksproducten niet passen bij winkels die zich juist bezighouden met een goede gezondheid.

De drogisterijketens hebben samen 1430 winkels. Volgens A.S. Watson is zij de eerste grote speler in de Nederlandse detailhandel die is gestopt met het verkopen van sigaretten en andere rookwaren.

Lees ook: Stoppen met roken? In dit ziekenhuis zorgen ze ervoor dat je het écht volhoudt

‘Belangrijke stap’

“Het initiatief van Kruidvat en Trekpleister om helemaal te stoppen met de verkoop van tabak is een belangrijke stap op weg naar de rookvrije generatie”, zegt staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid in een reactie tegen Rookvrije Generatie.

Blokhuis hoopt “dat dit goede voorbeeld gevolgd wordt door andere winkelketens en supermarkten”. Ook het Longfonds noemt het besluit van de drogisterijen een goede zaak.

ANP