112

Bewoner Bergen op Zoom beschoten in slaapkamer: 'Scheelde een paar centimeter'

Een bewoner van een woning aan de Meidoornlaan in het Brabantse Bergen op Zoom is in de nacht van zondag op maandag wakker geschrokken van een harde knal. In de slaapkamer vond hij een kogel die dwars de ruit was gegaan. Hij raakte niet gewond.

De beschieting gebeurde rond 1.45 uur. De woning bevindt zich op de derde etage van een appartementencomplex. De politie tast nog in het duister over het motief van de actie en roept getuigen op zich te melden.

Bewoner Dogan Demir laat weten dat hij pas een paar maanden in de tijdelijke woning zit. “Ik hoorde een knal en schrok wakker”, vertelt hij aan Hart van Nederland. Dogan dacht in eerste instantie dat zijn huisdier herrie maakte. “Ik dacht dat mijn kitten iets had laten vallen, dus ik ging kijken en voelde vervolgens glasscherven aan mijn voet.”

Nadat Dogan zag dat er een gat in zijn raam zat, belde hij de politie. “Het scheelde maar een paar centimeter, want vlak boven mijn bed zit het kogelgat. Dan schrik je wel even.”

‘Mogelijk hangjongeren’

De bewoner zegt geen idee te hebben wie dit had kunnen doen. “Misschien waren het hangjongeren die iets hebben gebruikt, maar buiten dat om weet ik het niet.” Dogan maakt zich nu zorgen. “Dit heb nog nooit meegemaakt. Ik weet ook niet wat ik moet doen.”

Toch wil hij proberen om komende nacht in zijn eigen huis te slapen. “Al mijn spullen liggen hier en ik heb een kitten. Ik kan moeilijk mijn leven omgooien.” Ook gelooft hij niet dat het aan de buurt kan liggen. “Voor zover ik weet valt niemand elkaar hier lastig en wonen er gezellige mensen. Dus de buurt is oké hier.”