Weer & Verkeer

KLM schrapt maandag 158 vluchten vanwege storm Ciara

Het vliegverkeer heeft erg veel last van monsterstorm Ciara. Zondag annuleerde alleen KLM al 72 vluchten, maandag komen daar nog eens 158 bij, laat een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten aan Hart van Nederland.

Lees ook: Storm Ciara komt eraan: zo laat gaat het los bij jou in de buurt

Vooral tussen het Verenigd Koninkrijk en Schiphol zorgt de storm voor problemen. KLM schrapte daarom vandaag 30 extra vluchten van en naar de Britse eilanden. De weersomstandigheden zijn daar heviger dan aanvankelijk werd gedacht.

Europese vluchten

Voor morgen schrapt KLM nog veel meer vluchten. Vooral mensen die naar een Europese bestemming vliegen, moeten vrezen voor een geannuleerde vlucht. Intercontinentale reizen vertrekken wel zoals gepland.

Op andere vliegvelden lijken de problemen door storm Ciara mee te vallen. Rotterdam The Hague Airport annuleert vooralsnog vier vluchten. Eindhoven Airport heeft nog geen vluchten hoeven schrappen.

Wind in de rug

Storm Ciara zit de luchtvaartmaatschappijen niet alleen maar tegen. Vluchten vanuit de Verenigde Staten vliegen een stuk sneller de Atlantische oceaan over. Een KLM-vlucht kwam bijna anderhalf uur eerder aan op Schiphol na opgestegen te zijn in New York. Ondanks de zware windstoten kon het toestel zonder problemen landden.

Ook vluchten van de Verenigde Staten naar Groot-Brittannië vlogen in recordtempo over de oceaan. Een vliegtuig van British Airways vloog in maar 4 uur en 47 minuten van Boston naar Londen.