Misdaad

Beruchte kettingrukker uit Uithoorn blijft langer vastzitten

De zogenoemde ‘kettingrukker’ die de afgelopen weken toesloeg op meerdere plekken in het Gooi blijft langer vastzitten.¬†Dat bevestigt de rechtbank Noord-Holland vrijdag na berichtgeving door het AD.

De 25-jarige man uit Uithoorn werd dinsdag opgepakt en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de verdachte nog eens veertien dagen vast blijft zitten. Hij zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Lees ook: Beruchte kettingrukker die zeker veertien keer toesloeg aangehouden

De kettingrover sloeg sinds 23 juni veertien keer toe, achtereenvolgens in Leusden, Bunschoten, Driebergen, Hoevelaken, Huizen, Zeist, Eemnes, Baarn, Soest, Bussum, Hilversum, De Bilt, Vleuten en Breukelen. De laatste keer gebeurde dat drie weken geleden, op zondag 5 juli.

Oudere slachtoffers

De rover reed meestal op een scooter en had het gemunt op vrouwen van 65 jaar en ouder. De politie gaat ervan uit dat het telkens om dezelfde dader ging en verspreidde halverwege juli beelden van een jongeman die toesloeg in de wijde omgeving rond Utrecht. Daarop was onder meer te zien hoe hij een vrouw beroofde in De Bilt.

Of de verdachte al een verklaring heeft afgelegd, is niet bekendgemaakt.

Bovenstaande reportage werd vorig maand uitgezonden in Hart van Nederland.

Tekst: ANP
Beeld: Unsplash