Politiek

Kermisexploitanten dringen met kort geding aan op snelle versoepeling maatregelen

Op het Malieveld in Den Haag hebben rond de duizend kermisexploitanten actiegevoerd voor versoepeling van de coronamaatregelen van het kabinet. Ze zijn het er niet mee eens dat kermissen tot ten minste 1 september verboden zijn wegens het coronavirus, terwijl bijvoorbeeld pretparken onder bepaalde voorwaarden al wel open mogen.

Een van de sprekers op het Malieveld, advocaat Lex de Jager, kondigde aan dat woensdag een kort geding dient voor de rechtbank in Den Haag. Daarin zal worden aangedrongen op een snelle versoepeling van de maatregelen.

Sportscholen en sauna’s

De Jager spande onlangs ook een geding aan namens sauna’s en sportschoolhouders. In die branche kunnen bedrijven per 1 juli, twee maanden eerder dan was voorzien, open. Ze moeten dan wel voldoen aan bepaalde hygiëne- en voorzorgsmaatregelen. Na de toezegging van het kabinet, eind vorige maand, is die rechtszaak ingetrokken.

Lees ook: Kermisexploitanten demonstreren op en rond Malieveld, A12 richting Den Haag weer open

De actievoerende exploitanten vertrokken na de demonstratie zonder veel problemen in hun kermisvoertuigen en in pendelbussen richting het ADO-station langs de snelweg, waar ze zich donderdagochtend hadden verzameld.

ANP