Dieren

Kattenhotels komen met 'corona-regeling': 'Iedereen probeert elkaar te helpen, toch?'

Ook kattenhotels zijn gedupeerd door de gevolgen van het coronavirus. Konden de uitbaters eerst elke zomer rekenen op hun clientèle, inmiddels gaat bijna niemand op vakantie meer, met een doodse stilte in de pensions tot gevolg. Maar stilzitten, daar hebben de eigenaresses van vier verschillende pensions in het land geen oren naar.

De vier – Maud van ‘Wel voor de Poes’ in Warmenhuizen, Yvonne van ‘Catchy’ in Waarland, Miranda van ‘In2Cats’ in Heerhugowaard en Michelle van ‘Tompoes’ in Alkmaar – sloegen de handen ineen en kwamen met een zogenoemde ‘corona-regeling’. Dat betekent dat ze nu hun deuren spotgoedkoop openen voor mensen die door het coronavirus even niet in staat zijn goed te zorgen voor hun harige kameraad of kameraden, omdat ze bijvoorbeeld in het ziekenhuis liggen of razend druk aan het werk zijn in bijvoorbeeld de zorg.

‘Je weet: geen winst’

“Wij worden hier niet rijk van of zo”, lacht Maud van ‘Wel voor de Poes’. “Maar iedereen probeert elkaar te helpen, toch?” Voor slechts zes euro per dag, inclusief voer, mogen katten wiens baasjes op wat voor manier dan ook door corona zijn gedupeerd bij één van de vier pensions komen logeren.

En binnen een straal van tien kilometer wordt poes/kater nog opgehaald ook. “In deze tijd weet je: je gaat geen winst halen, maar dit kan een uitkomst zijn voor zoveel mensen en daar doe je het voor.”

Vaste klantenkring

Zelf maakt Maud zich “wel en geen zorgen”. “Ik doe dit werk al negen jaar en ik weet: ik heb een vaste klantenkring en mensen komen terug.” Haar klantenkring is zelfs zó trouw, dat sommigen haar toch een bedrag betalen, ook al gaat hun vakantie nu even niet door. “Zij weten ook: de voor een pension drukste periode gaat niet door en dan willen ze je tóch een beetje helpen. Zo lief!”, vertelt Maud.

Tot de tijd dat het weer beter gaat, doen Maud en haar collega’s hetzelfde voor eveneens door corona getroffen mensen, want, om het nog maar eens te onderstrepen: “Je moet elkaar helpen, toch?”.