Dieren

Houtense baasjes dolgelukkig: kater Romeo is na negen jaar gevonden

Een familie uit Houten ervoer afgelopen weekend haar eigen paasverhaal. Bijna een decennium geleden raakte de familie haar kater Romeo kwijt. Talloze zoekacties volgden, maar zonder resultaat. Afgelopen Pasen, negen jaar na de mysterieuze verdwijning, stond Dierenambulance de Heuvelrug op de stoep. Mét de dood gewaande kat Romeo.

Hoe dat zo kon? Tweede paasdag zag een vrouw uit Houten-Zuid een ‘hoopje beest’ in haar tuin liggen. Snel belde ze de dierenambulance, die ter plaatse keek of het dier gechipt was. “Het dier bleek gechipt en als vermist opgegeven”, schrijft de dierenambulance op haar website. “Maar de eerste belletjes naar het opgegeven nummer gaven geen gehoor.”

Slechte conditie

De kat bleek onderkoeld, in een mandje met een kruik hebben de medewerkers van de dierenambulance hem snel naar het nieuwe dierenziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De kat kon direct naar de behandelkamer, waar de dierenarts al voor hem klaarstond. Uiteindelijk heeft de kater drie dagen in het dierenziekenhuis moeten verblijven.

Die dagen heeft een vrijwilliger van de dierenambulance gebruikt om de baasjes van Romeo op te sporen. Bij AMIVEDI, een stichting die zich inzet voor het thuisbrengen van vermiste huisdieren, bleek de kater niet bekend te zijn. Maar met het chipnummer lukte het de vrijwilliger toch om meer informatie te vinden, waaronder een adres.

Laatste hoop

“In een laatste poging de eigenaar te bereiken voordat Romeo naar het asiel zou gaan, reed onze dierenambulance nog even langs bij het adres in Houten”, legt de dierenambulance uit. “Bingo! Een compleet verbouwereerd gezin had inderdaad in 2011 haar kat als vermist opgegeven.”

Inmiddels is Romeo van zijn avontuur aan het herstellen bij zijn eigen familie, die dolblij zijn dat Romeo eindelijk weer terug is. “Het mooiste paascadeau ooit!”

Foto: Dierenambulance de Heuvelrug