Dieren

Kat Smokey overleeft brand kinderboerderij Maassluis niet

Zaterdagnacht werd Dierenhoek ‘t Sparretje in Maassluis volledig in as gelegd. Alle dieren werden op tijd in veiligheid gebracht, op één na. Kat Smokey heeft de verwoestende brand niet overleefd.

In een emotionele post op Facebook laat ‘t Sparretje weten dat het levenloze lijfje van kat Smokey is gevonden onder een gereedschapskist. Het katje had zich daar verstopt. “We zijn er helemaal stuk van. Lieve lieve kleine Smookje, wat gaan we je enorm missen”, luidt het Facebook-bericht.

Lees ook: Brand verwoest kinderboerderij in Maassluis

Vrijwilligster Ingrid vertelt aan Hart van Nederland dat er dikke tranen gevloeid hebben nadat het lot van Smokey duidelijk werd. “Hij was ons kattenkind, ons huisbeestje. Ik heb het de andere vrijwilligers moeten vertellen, iedereen reageerde verslagen.”

Brand waarschijnlijk aangestoken

Het onbegrip rond de brand is groot. “Dat er brand wordt gesticht, oké. Dat alles daardoor verwoest wordt, oké. Maar dat Smokey nu dood is, waarom? Dit is in onze ogen moord. Waarom zou iemand dit doen?”

Of er daadwerkelijk brand is gesticht, zal later moeten blijken uit onderzoek van de politie. “Op dit moment loopt dat onderzoek nog, maar we gaan er vanuit dat er brandstichting in het spel is”, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Bij Dierenhoek ‘t Sparretje zijn ze niet van plan bij de pakken neer te gaan zitten. Ingrid: “We zijn verslagen, maar we zetten de schouders eronder. Dat we doorgaan, mag duidelijk zijn.”

Bron: Facebook ‘t Sparretje