Misdaad

Kapster in Etten-Leur zet hondsbrutale winkeldief even goed op zijn nummer

Een oplettende kapster uit Etten-Leur heeft ervoor gezorgd dat een winkeldief het nakijken heeft gekregen. Hij had bijna haar telefoon gestolen, maar door haar snelle handelen, heeft juist de hondsbrutale dief geld verloren.

Het is een drukke vrijdagmiddag voor kapsalon La Senza Hairworks in het Brabantse Etten-Leur. Alle stoelen zijn bezet door klanten, de medewerksters zijn volop bezig. Ook kapster Priscilla, maar ze heeft toch oog voor een nieuwe ‘klant’ die binnenstapt. Wel vreemd: het is een man. In een kapsalon voor dames.

Dief wil ‘geld wisselen’

Niet veel later is het wel duidelijk dat de man niet langskomt om zich te laten knippen. Hij zegt in gebrekkig Nederlands geld te willen wisselen. Allemaal briefjes van vijf en tien euro, in ruil voor één biljet van vijftig euro.

Daarnaast wil hij iets duidelijk maken met een krant en legt die op de balie. Precíés op de telefoon van Priscilla. Wat zij dan niet ziet, maar de camera wel, is dat hij zo haar telefoon weet te pakken.

Ondertussen is Priscilla nog druk bezig met het nakijken van het aangeboden geld. Ze wil immers weten of het echt is of niet, want ze vertrouwt het toch niet helemaal.

Telefoon kapster ineens kwijt

Ze kijkt om zich heen, op zoek naar haar telefoon. Nergens te vinden. Ze roept naar haar zus, die ook werkzaam is in de kapsalon, haar even te bellen. En dáár krijgt de dief de zenuwen van.

Hij probeert het geld dat hij aan de kapster heeft gegeven nog terug te graaien, maar weet slechts één briefje te pakken. Daarna legt de dief snel de telefoon terug.

Maar dat heeft Priscilla in de smiezen. Samen met haar collega’s weet ze de man op heldhaftige wijze de winkel uit te jagen.

Tekst gaat verder onder de video

Niet de eerste keer

Hart van Nederland spreekt Priscilla over het voorval. “Eerst wilde ik de beelden niet online zetten, maar toen ik doorkreeg dat deze man waarschijnlijk vaker had toegeslagen en nog steeds niet gepakt is, dacht ik: hoe meer hoe beter!”

Ze vindt de actie van de dief maar onhandig uitgevoerd. “Hij is zo stom dat hij mijn telefoon heeft teruggelegd! En nou is hij ook zijn geld nog eens kwijt!” De vijf euro die hij terug heeft weten te pakken, is hij tijdens zijn vlucht weer verloren.

Kapster Priscilla wil nu vooral haar collega’s en andere winkeliers waarschuwen voor de dief. Op de vraag of ze aangifte heeft gedaan, laat ze weten dat de politie niet veel met haar zaak kan. Er is namelijk – uiteindelijk – niets gestolen. “Dat is toch niet te geloven”, verzucht Priscilla.