Opmerkelijk

'Kantoorgeluiden' brengen leven in brouwerij tijdens thuiswerken

Daar zit je dan: thuis. Uit je vertrouwde werkomgeving en weg van je collega’s. Voor veel Nederlanders is het verplichte thuiswerken vanwege de coronacrisis best even wennen. Gelukkig is er nu een manier om de situatie iets draaglijker te maken.

Vooral werkenden zonder kinderen zullen thuis in een oase van rust belanden. Maar hoe gek het ook klinkt: lang niet iedereen kan zich in stilte het best concentreren op zijn of haar werk. Om toch wat leven in de brouwerij te krijgen en het ‘kantoorgevoel’ in huis te halen, is er nu de Office Noise Generator.

Getyp of geklets?

Deze website biedt een tool waarmee je vertrouwde kantoorgeluiden kunt afspelen tijdens het thuiswerken. Het hulpmiddel is zelfs zo geavanceerd dat je zelf kunt bepalen welke geluiden de boventoon moeten voeren in jouw ‘thuiskantoor’.

Aan de hand van tien gekleurde schuiven kun je jouw ideale werkomstandigheden samenstellen. Luister je bijvoorbeeld liever naar het getyp van je collega’s dan naar het tikken van de klok? Dan schuif je dat geluid hoger. Maar misschien ben je stiekem meer fan van het geklets tussen collega’s, dat kan natuurlijk ook.

De Office Noise Generator is een tool van MyNoise en is gratis te gebruiken in je internetbrowser en beschikbaar als app voor iOS en Android.