Lifestyle & Entertainment

Kaarten Songfestival binnen no-time uitverkocht

De kaarten voor de liveshows van de twee halve finales en de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy vonden donderdag wederom gretig aftrek. Alle tickets die in de verkoop gingen, waren binnen drie kwartier uitverkocht. Voor de repetitieshows zijn nog wel kaarten verkrijgbaar.

Lees ook: Deze kaarten voor het Songfestival zijn op 30 januari beschikbaar

In totaal gingen donderdag om 12.00 uur 15.000 kaarten in de verkoop. Op dat moment stonden er 75.000 mensen in de virtuele wachtrij, waarvan zo’n 80 procent voor de drie grote liveshows. Fans konden tickets kopen voor de halve finales op 12 en 14 mei, de grote finale op 16 mei en voor zes generale repetities.

Vorige maand, tijdens de eerste ronde van de kaartverkoop, waren de grote shows binnen 20 minuten uitverkocht. Toen stonden er 80.000 mensen in de wacht.

De prijzen voor de verschillende shows liggen tussen de 23,50 en 258,50 euro, waarbij die voor de halve finales op 12 en 14 mei en de finale van 16 mei het hoogst liggen. De gemeente Rotterdam gaf onlangs een klein deel van de kaarten weg aan inwoners met een laag inkomen. Eind maart volgt nog een derde ronde met de laatste beschikbare kaarten.

Programma halve finales Songfestival

Sinds de loting van dinsdag is duidelijk welke landen in welke halve finale het podium betreden. In de eerste halve finale op 12 mei komen relatief sterke songfestivallanden als Zweden, Rusland, België, Noorwegen, Australië en Azerbeidzjan in actie. Op de tweede songfestivalavond is het de beurt aan onder meer Oostenrijk, Denemarken, Moldavië, Bulgarije, Polen, Zwitserland, Letland, Tsjechië en Finland. Fans kunnen de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy op meerdere momenten zien optreden. De zanger is niet alleen tijdens de finale en de bijbehorende repetities te zien. Hij treedt ook op tijdens de juryshow van de eerste halve finale op 11 mei.
Bron: ANP