Opmerkelijk

Juweliers Monique en René 'moedeloos' na zevende roofoverval

Monique en René Post zijn het meer dan zat. Bij hun twee juwelierszaken in IJmuiden en Beverwijk is in totaal al zeven keer ingebroken. Dinsdagochtend was het weer raak in hun zaak Amber Jewels in IJmuiden. Met mokers werd er via de zijgevel ingebroken en werd voor 40.000 euro aan gouden ringen gestolen.

Toen ze de winkel wilden openen troffen ze wederom een ravage aan. René en Monique zijn verzekerd, maar of ze die 40.000 euro daadwerkelijk terugzien..? “Dat was onze buffer, ons pensioen voor later”, zegt René aangeslagen. Hij wordt er moedeloos van, maar opgeven is ook geen optie. “Ik vind het werk te leuk. Mensen zeggen weleens: begin een webwinkel, maar ik wil bij mensen zijn.”

Lamgeslagen

De zaak in IJmuiden hebben ze vernoemd naar hun dochter Amber, in de hoop dat zij in haar ouders’ voetsporen zou treden. Dat zit er niet in. Sinds de bijzonder gewelddadige roofoverval op hun zaak in Beverwijk durft Amber niet meer, vertelt haar moeder Monique. “Met die overval was ze nog een klein meisjes. Ze dacht toen: dit wil ik echt niet. Veel te gevaarlijk.”

Lees ook: Brutale roof IJmuidense juwelier gefilmd

Monique is lamgeslagen door de zoveelste overval. “Normaal word ik boos, maar nu ben ik heel verdrietig. Je wordt er moedeloos van. Werk je nog voor? Je kunt je niet verzekeren voor later. Je moet dat eigenlijk in de jaren dat werkt zelf samensprokkelen. En dat wordt je dan afgenomen.”