112

Amsterdamse juwelier dagen na brute overval nog altijd in shock

De eigenaresse van juwelierszaak C’est Moi aan de Amsterdamse Willemsparkweg is afgelopen vrijdag slachtoffer geworden van een brute overval. De vrouw zit nog steeds geschrokken thuis.

Een gewapende man liep rond 15.15 uur de winkel binnen en vroeg de eigenaresse naar de kluis. Toen ze zei die niet te hebben, werd de vrouw meegetrokken naar het toilet. Daar werd ze vastgebonden, kreeg een vuistslag in haar gezicht en werd overgoten de brandende vloeistof ammonia.

Gezicht verbrijzeld

De vrouw liep door de klap en ammonia ernstig letsel op. Een paar dagen na de overval is ze nog steeds in shock. “Bij ieder geluid dat ik hoor, schrik ik”, laat ze weten aan Hart van Nederland.

Door de heftige overval is haar juwelierszaak voorlopig gesloten. De linkerhelft van haar gezicht is verbrijzeld door de brandende vloeistof. De overvaller nam bijna alle juwelen mee uit de zaak en is nog spoorloos.

Tas Dirk van den Broek

Inmiddels is er aangifte gedaan en onderzoekt de politie de overval. Een woordvoerder laat weten dat het om een man met blond haar gaat. Hij vluchtte in een onbekende richting en had een tas van supermarkt Dirk van den Broek bij zich.