Misdaad

Jos B. blijft in cel tot behandeling van zaak Nicky Verstappen

Jos B., verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de Limburgse jongen Nicky Verstappen, moet in aanloop naar de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in de cel blijven.

De rechtbank Maastricht ziet nog voldoende ernstige bezwaren om hem nog altijd – inmiddels bijna twee jaar na zijn arrestatie in Spanje – vast te houden. De zaak wordt vanaf eind september behandeld, er zijn meerdere dagen voor uitgetrokken.

B. blijft zwijgen

Ook vrijdag, tijdens de achtste inleidende zitting, hield B. zijn kaken op elkaar. Hij is iedere keer nog aanwezig geweest in de rechtbank. Maar behalve ontkennen dat hij het 11-jarige Limburgse jongetje heeft gedood of misbruikt, heeft de 57-jarige B. nooit iets willen zeggen.

Lees ook: Zaak Nicky Verstappen nu vanaf eind september gepland, Jos B. blijft in cel

De advocaat van B. had vrijdag wederom gevraagd om opheffing of schorsing van de hechtenis; volgens hem is de verdenking simpelweg te dun. De officier van justitie is het daar absoluut niet mee eens en ook de rechtbank ziet nog altijd voldoende bezwaren.

Lees ook: Jos B. wil nog altijd niets zeggen over dood Nicky Verstappen

De 11-jarige Nicky uit Heibloem verdween in augustus 1998 van een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd zijn lichaam iets verderop gevonden.

Familie aan het woord

De inhoudelijke behandeling is gepland op 28 en 29 september, 5, 7, 8, 12 en 16 oktober. Tijdens die dagen wordt onder meer het dossier besproken, komt de familie van Nicky aan het woord en zal de officier van justitie zijn strafeis formuleren. Dat laatste gebeurt naar verwachting op 8 oktober.

ANP