112

Jongetje (10) 'vanuit het niets' van fiets getrapt in Haarlem, vrouw opgepakt

Een 10-jarige jongen uit Haarlem is donderdagmiddag door een vrouw van zijn fiets geschopt en mishandeld. Dat meldt de politie vrijdag.

Het jonge slachtoffer fietste met een vriendje rond 17.30 uur over de Acaciastraat toen vanuit het niets een vrouw tussen hen in kwam fietsen. De vrouw gaf de jongen ineens een trap waardoor hij op de grond viel. Hierna schopte de vrouw meerdere keren tegen het hoofd van het slachtoffer en fietste daarna weg in onbekende richting.

In de bosjes

Het vriendje was zo geschrokken, dat hij zich tijdens de mishandeling in de bosjes verstopte. Nadat de vrouw was weggefietst, hielp de geschrokken jongen zijn vriendje en fietste het tweetal naar huis. Hier werd de politie gealarmeerd. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen.

Verdachte gepakt

De jongetjes verklaarden dat het gaat om een vrouw van rond de 30 jaar oud, zij heeft blond haar en reed op een donkergekleurde fiets met een groen kratje voorop.

Vrijdagavond maakte de politie bekend een verdachte te hebben aangehouden. Het gaat om een 24-jarige inwoonster van de stad. Ze werd vrijdagavond aangehouden in haar woning en is overgebracht naar het politiebureau.