112

Jongeren gooien steen door rijdende trein, vrouw en kind onder het glas

Jongens hebben donderdag stenen tegen een rijdende trein gegooid in het Noord-Hollandse Heerhugowaard. Een steen ging daarbij door een ruit. De politie onderzoekt ook een ander incident in dezelfde plaats waarbij stenen van een flatgebouw werden gegooid.

De jongens gooiden donderdag rond 12.30 uur ter hoogte van de Hectorlaan stenen naar een trein. Een van de stenen raakte een ruit die daardoor brak. Een vrouw en haar dochter raakten daardoor bedolven onder het glas.

Minderjarigen aangehouden

Even later werden twee jongens door de politie aangehouden omdat ze op het spoor liepen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard en een 16-jarige jongen uit Nieuw-Vennep. De politie kan nog niet hard maken dat deze jongens ook de stenen hebben gegooid.

Lees ook: In Den Haag gooiden jongens stenen naar de politie

Het is niet duidelijk hoe het nu met de vrouw en dochter gaat. De vrouw heeft zich vrijdagmiddag gemeld bij de politie, en zal later haar verhaal doen.

Stenen vanaf flatgebouw

Een dag eerder werden ook al stenen gegooid in Heerhugowaard. Op de Bickerstraat werden stenen vanaf een flatgebouw gegooid. Niemand raakte daarbij verwond, maar de politie neemt de zaak hoog op. “De gevolgen van zulke vallende stenen hadden heel ernstig kunnen zijn,” vertelt een politiewoordvoerder aan Hart van Nederland.

De politie heeft allebei de zaken in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.