112

Jongen (16) tegen hoofd geslagen met hakmes bij overval op supermarkt

Bij de winkeloverval in Eindhoven vrijdagavond is de 16-jarige Ahmed gewond geraakt. Hij achtervolgde een van de overvallers en werd tegen zijn hoofd geslagen met een hakmes.

De jongen, van Syrische komaf, was vrijdagavond aan het werk bij de Yasar supermarkt in Woensel-Zuid. Een andere medewerker van de supermarkt wist de overvaller een straat verder te overmeesteren in iemand’s voortuin.

Mannen met bivakmutsen

Voor supermarkteigenaar Kamil Yildirim zijn het helden, de medewerkers die de gewapende overvallers probeerden te stoppen. Twee mannen met bivakmutsen en een hakmes kwamen vrijdagavond zijn winkel binnen en eisten geld.

Het personeel van Kamil weigerde de kassa open te maken en deed de deur van de winkel op slot. “Op die manier zaten de daders gevangen”, zegt Kamil tegen Hart van Nederland. “Maar ook de klanten, dus mijn personeel heeft de deur weer opengemaakt. Toen konden de daders helaas vluchten.”

Overvaller gewond

Kamil’s medewerkers renden vervolgens achter de daders aan. ”Een van de twee was gewoon te vlug, die andere is overmeesterd door mijn medewerkers.” Bij de overmeestering raakte de overvaller gewond, meldt de politie. Agenten hebben hem aangehouden.

Volgens Kamil is de wond van zijn 16-jarige medewerker vrijdagavond gehecht. Ahmed is inmiddels weer thuis en maakt het naar omstandigheden goed.

Jeugdige daders

De tweede overvaller kon in eerste instantie nog ontkomen. Later op de avond werd de jeugdige dader alsnog aangehouden.. Het tweetal is 16 en 17 jaar. Beide verdachten zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor.

Beeld: SQ Vision