112

Jongen (14) opgepakt en geschorst van school na mishandeling van leeftijdsgenoot in Assen

Een 14-jarige jongen uit Assen is dinsdagmiddag aangehouden voor de mishandeling van een leeftijdsgenoot in Assen. Op videoplatform Dumpert verscheen dinsdagochtend een filmpje waarop de mishandeling te zien is.

Op de beelden zie je hoe de 14-jarige verdachte op het eveneens 14-jarige slachtoffer blijft inslaan. Hij krijgt meerdere klappen op zijn gezicht en op zijn rug terwijl hij achterop een fiets zit. Ook krijgt het slachtoffer een paar schoppen op zijn lichaam. Meerdere jongeren kijken toe, wel probeert een meisje de verdachte te laten stoppen maar die wuift al het commentaar van zich af. Het slachtoffer loopt na enkele rake klappen weg.

‘Achterlijke idioten’

Om de dader te vinden heeft de moeder van het slachtoffer de beelden gedeeld, schrijft Dagblad van het Noorden. ”Graag delen want ik ben opzoek naar zijn ouders, om te kunnen laten zien wat hun lieve zoontje uitvreet. Wat een achterlijke idioten filmen en niks doen”, laat de moeder onder de video weten. Er is ook al aangifte gedaan tegen de jongen.

De video van de mishandeling is inmiddels al meer dan 545.000 keer bekeken. Voor de politie was het, na het zien van de beelden, een koud kunstje om de jongen op te sporen en aan te houden.

Schorsing

De jongen is ook voorlopig geschorst van de school waar hij op zit. In een brief aan de leerlingen laat het Dr. Nassau College, loactie Penta, weten dat ‘uit het oogpunt van veiligheid’ is besloten de jongen te schorsen. De school staat in contact met politie en justitie.

De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van de mishandeling.

Beeld: Dumpert